Thursday, May 5, 2011

Menyertai Pemeran Pengantin di Kuantan

video


Salam untuk semua. Sudah lama kira2nya aku tak mengepost aktiivti aku kat sini. skang ni aku aktif belajar cara untuk edit video yang sgt menarik minat aku buat masa ni. baru2 ni aku dan ahli kliko photography baru saja join pameran pengantin di Kuantan. feedback pon agak ok la... tapi tulah..dengar je kami dari kl.. sedey muka dorang sbb kene xtra caj kalo memerlukan khidmat kami utk majlis dorang... yela jao kan.. mungkin nak tukar base kat pantai timur plak pasni? sape tau kan?

Friday, October 8, 2010

hulamak....da bulan seploh...



uii lamenye tak hapdate penulisan aku ni... hehehe skang da bulan saplo... jap je da lapan bulan aku keje ngan mardi... um MAHA da nak dekat... job da semakin btimbun2... mmg menjanjikan kesibukan la bulan depan ni... snap snap...

mmgu dpan ade pojek ke broga. hey gojes. lets have some foon time...

Thursday, March 11, 2010

12 MAC 2010. hari jumaat yang hot hot hot.





ari ni pagi2 da serabut ngan design2 urgent yang perlu disetelkan untuk mardi 40th. Mlm td bos da msg soh stanby. kembali ke zaman keserabutan. tapi aku suka perasaan ni. membuatkan aku lupe keserabutan aku yg lain2. kadang2 tekanan ni bole mbuat kita hebat. (konon2 la tu)
and lagipon aku da ada peneman aku kat sini. yg setia melayan kerenah aku ni. i like. haha. harap2 akan berterusan macam tu. bole?

dan pada hari yg bersejarah ini, design buku pertama aku ngan mardi da berjaya dipublish. wah... besnye rasa. 2 mggu punye design akhirnya setel jugak. ujgn thun ni kene struggle utk pojek MAHA pulak. awal2 dowang da soh standby. tapi almaklumla kompom content last menit nanti baru dpat. skang ni aku cuma melayan kerenah2 job kecik2 macam brocure, back drop, flyers.. mcm2 la.. besela time ni orang2 atasan nak ambik peluang untuk menonjolkan diri. kan. kan.

but anyway. mane2 agensi pon sama je. layan jela. aku nak bising2 sgt kang. aku blk yg kene tiow... hehe. cool je sudey.
well. ni la design pertama aku utk mardi. tahniah aku. kekekeke

Tuesday, March 9, 2010

Suatu masa pada 4hb Mac 2010.


ehem.ehem. ekius me.
ape kaba? da makan? da mandi?




mata. pejam celik pejam celik. eh jgnla ikut haha. tau2 da bulan 3 da. dan da dekat sebulan da keje dengan MARDI. em ni serba skit la aku nak citer. (walaupon takkan ada orang baca) haha. environment kat sini sgt ok berbanding masa ngan PNMB dulu. Ikatan saudara tu sgt kuat kat sini. Walaupon aku orang tua tetapi sebagai budak hingusan kat sini aku tak rasa pon mcm aku ni budak baru. tapi tula mane2 pon aku gi jenis2 loudspeaker mesti ada. but its ok. kalo taknak bising baik keje ngan librarian kan. haha. kuatla dowang bergosip. but its ok. im cool.

Dan disaat tiba suatu wktu. setelah agak lama aku tak tersentap dengan hubungan yg melibatkan perasaan ni. tiba2 aku jupe seseorang yg asalnya jaoh dari aku. seberang laut oo. macam ada satu mcm punye karen bila jupe dia ni. Da lama tak rasa camni. aku kene kenal dia ni "ckp dalam ati".... yela aku kan pemalu, nak cakap "hai" pon malu.. kalo dia tak ajak aku sembang masa mula2 tu.. silap2 sampai tahun lusa pon aku tak sembang ngan dia. Dalam fobia2 aku dengan sumpahan "tak dipilih" nak jugak gatal bcinta. yela kawan2 sume da kawen. aku pon nak jugak. sampai bila nak soh mat ngan ayom je dok teman aku. smpai jeles bini dowang. hahah

aku sgt berharap kali ni biarla sempurna. btw, walaupon macam ada halangan. its a good beginning.

Saturday, January 30, 2010

Tahun 2010 bermula..







Blog pertama aku untuk tahun 2010 ini.. Setelah beberapa bulan hanya sekadar posting lagu2 layan perasaan dari youtube....mengharapkan sesuatu yg ntah ada ntahkan tidak... 2009 its been a nightmare 4 me.. tapi takpela.. da dugaan tertulis macam tu.. ape yg terjadi da tak bole nak direversekan kan da.... sedeynye la..time aku susah...sorang pon takdak nak tlg.. lagi lari adela.. barula aku tau sape kawan yg sebenar.. sbb kertas yg bernilai tu... kawan bole dibuang kawan, gf pn bole lari....

tapi apapon aku harap tahun 2010 membawa sinar baru untuk aku dan famili aku.. hari ini...genaplah 6 bulan aku tanpa majikan... sounds sad ait? tapi alhamdulilah...ari ni akula majikan.. hehe.. chewah.. selepas kegagalan demi kegagalan, cobaan demi cobaan, jual jambu la.. jual eskem la... pasar mlm la.. pasar uptown la.. umah orang kawen la...malu da kira tolak tepi je.. alhamdulilah tahun ni nampak satu titik pemulaan yg tampak menyinar...

pegila mam kesedihan ke apae ke.. tahun ni adalah tahun untuk nuexkeke menyinar.. dan terus kehidupan...aku ada gak tgk pkmbangan beliau2 sume.. kelihatn semua dalam bahagia.. bagusla.. smoga ke akhir hayat hendaknye..alhamdulilah ayah pon da semakin stabil.. ada hikmah juga aku tak bermajikan ni...kalo takde...sapela yg nak anta ayah aku dengan temujanji2 hospital dia...

Rezeki ada dimana saje...cuma kita je perlu bsungguh2 cari... btul kata mak aku.. Tuhan tak turunkan dugaan pada hambaNya yang tak tahan kepada ujianNya.. Ya Allah Ya Tuhanku.. aku bersyukur keatas Rahmat dan JunjunganMu... Amin Ya Rabbal Alamin..

Saturday, December 12, 2009